”Man brukar göra det”

Påväg häromdagen.


Jag delar bord med ett äldre par på tåget. Jag sitter på min plats intill fönstret när de kommer ombord, kvinnan slår sig ned mitt emot mig och mannen dröjer med att sätta sig. Snart frågar mannen frun om han ska sitta bredvid henne eller bredvid mig. Hon skrattar och svarar att hon då inte skulle hindra honom från någonting. 

Vi skrattar alla tre.

Tillslut sätter sig mannen bredvid sin fru och de funderar högt tillsammans tågets färdriktning, huruvida de skulle få åka baklänges eller framlänges. 

Mannen klagar på att han inte hade packat något läsbart till den relativt långa resan. Hon menar att han fick skylla sig själv, att man måste tänka när man packar till sådana här resor. 

Kvinnan tar sedan fram en bok i pocketformat ur hennes väska, öppnar den och lägger ifrån sig det lilafärgade bokmärket som hon använder på bordet mellan oss. Mannen kan inte tro sina ögon när hon nu tänker sitta och läsa när han inte hade något att läsa. Han menar att hon är direkt taskig som inte vill vara sällskaplig. 

Kvinnan sparka av sig sina skor, lutar sig tillbaka och sträcker ut benen så hon precis når att lägga upp fötterna på sätet bredvid mitt. Hon börjar läsa sin bok och mannen är märkbart rastlös och sitter och tittar på hennes bok och ser när hon vänder blad efter blad. 

Jag observerar allt detta i smyg och tycker väldigt mycket om det gamla paret, ja, jag fnissar inombords. 

Efter flertalet sidor förstår jag att mannen ser att hon läser sista sidan på ett kapitel, för han ser nöjd ut och tänker säkerligen att han äntligen ska få hennes sällskap snart igen. Men kvinnan vänder blad och fortsätter läsa. "Va?! Ska du börja på ett nytt kapitel?" Utbrister mannen förvånat. Kvinnan tittar inte ens upp från sin bok medan hon svarar coolt, "Ja man brukar göra det när man har avslutat det föregående." 

Här kan jag inte smyga längre och är tvungen att ge ifrån mig ett skratt. De båda skrattar med och kvinnan avslutar, trots sin självklarhet i att fortsätta, hennes läsning och det står inte på förens de båda nu istället sitter och sover med huvudena mot varandra. 

Hade det varit idag, så hade jag kunnat tipsa mannen om att det finns en e bok, Pappersflyget: En lycklig historia, som han hade kunnat läsa där på tåget när han satt tidningslös och rastlöst. En historia om att tro på människan innan hon har bevisat något. En historia om konsten.

En historia från småstaden till världen.

För nu finns Pappersflyget i E bok där e böcker finns och bäst pris har som vanligt Bokus med sina 45kr! 

Allt handlar om att berätta historier...


(null)

Flyger ut med; 
All she wrote - Firehouse
Naturligtvis.
:)

https://open.spotify.com/track/4Jp5vxUvQe6OBOQOPVtXVc?si=aC3CPE7oSm6f_utnAK_nAg
Taggar: pappersflyget;

Okrossbar

Riktiga drömmar är okrossbara. 

Det viktigaste är känslan du har när du läst klart. 

"Our value is not determined by how many people show up; our value is determined by how the people who show up feel when they leave." Simon Sinek

(null)


Taggar: pappersflyget;

Märkligt härligt

..ja så känns det att googla fram detta. 
(null)
Overkligt också på något vis. 
Längtar till att hålla En lycklig historia i min hand.
(null)

Do what is right, not what is easy.


#Pappersflyget