En verklighet

On the road to nowhere

En verklighet.

 

Jag tittar ut genom fönstret, på trottoaren på andra sidan vägen ligger en man raklång på mage. Iklädd shorts, en lila t-shirt och en blå skjorta som han har vikt över sitt huvud ligger han där, han bär inga skor men har ett grönt snöre knutet runt sin ena fotled. 

 

Människor passerar honom från höger och vänster där ute i morgonvimlet. 

 

Jag håller ett öga på honom där han ligger och rätt som det är vaknar han, ställer sig upp, och börjar dansa. 

 

Sedan vandrar han fram och tillbaka efter gatan och jag ser hur han skriker och viftar till bilar som kör förbi och till människor som promenerar förbi honom utan att titta åt hans håll. Emellanåt tar han ytterligare danssteg. 

 

Den blåa skjortan har han nu tagit av sig och den ligger hopknölad på asfalten. Jag ser nu texten på hans lila t-shirt, med stora vita bokstäver står det On the road to nowhere.   

 

Jag går så småningom ut på gatan samma morgon, när jag kommer ut ser jag inte mannen. 

 

Eftermiddagen kommer, jag går hemåt, längs vägen noterar jag hur hanteringen av stadens sopor går till. Man samlar ihop sopsäckar i högar med jämna mellanrum på trottoaren, sopbilen stannar och två sophanterare hoppar ur och kastar in säckarna i bilen, hög efter hög längs vägarna.

 

Jag är tillbaka på gatan utanför fönstret där jag började min dag. En hög med svarta sopsäckar är samlad inte långt ifrån dörren jag ska gå in i. 

 

Hopknutna säckar med skräp.

 

Bland dessa säckar ligger en som inte är hopknuten och ut sticker två fötter, en vars fotled har ett grönt snöre knutet runt. 

 

Jag går förbi.

 

En verklighet. On the road to nowhere.

 

(null)

 
PAPPERSFLYGET
SOLGLAS
PÅ VÄG FRAM
 
Taggar: filosofi, pappersflyget, philosophy, skrivhistoria, verklighet;